Mind Express 4

Product overview »

Heel wat mensen met communicatiebeperkingen, begeleiders, logopedisten en leerkrachten rekenen al jaren op communicatie-ondersteuning door Mind Express. Dit softwarepakket is dan ook heel flexibel en multi-inzetbaar: je gebruikt het voor dagelijkse communicatie, of als therapeutisch en educatief hulpmiddel. 

De nieuwe versie: nog gebruiksvriendelijker
Nu is Mind Express ingrijpend vernieuwd. De nieuwe versie, Mind Express 4, is nog gebruiksvriendelijker en sneller! De menu’s en opties werden grondig aangepakt: alles past nóg logischer in elkaar. Bovendien zit Mind Express 4 boordevol nieuwe mogelijkheden: multimedia, agendafuncties, dynamische lijsten, zelf roosters tekenen (freestyle), … Het programma werd een pak dynamischer en speelt nóg beter in op het leven van de gebruiker. Nieuwe communicatiekaarten aanmaken? Een extra oefening uitwerken? Het is zo gebeurd dankzij de uitgebreide symbolensets, de spraakuitvoer en de vele extra mogelijkheden.

Van  beeld en symbool naar tekst en spraak
“Ik wil iets zeggen”, ”Jij bent lief!”, “appel” of “dokter”… In Mind Express 4 selecteert de gebruiker prenten en symbolen. Op basis daarvan vormt het programma woorden en zinnen die via een heldere stem worden uitgesproken. De ingebouwde grammaticamodule vervoegt automatisch de werkwoorden.

Van aardbei tot zwembad
Mind Express 4 bevat symbolen en prenten in overvloed. Daarmee maak je eenvoudig en snel communicatiekaarten, nieuwe oefeningen of originele therapiespelletjes. Een persoonlijke toets geven? Ook dat kan. De symbolen kunnen snel worden aangepast: een andere kleur, iets bijtekenen, ... Bovendien is het heel simpel om persoonlijke tekeningen, foto’s of nieuwe symbolen toe te voegen.

Dynamische lijsten
Dynamische lijsten maken Mind Express 4 nóg gebruiksvriendelijker. Maak bijvoorbeeld vijf vakjes aan voor de lijst Fruit. Met de knop Volgende krijg je automatisch de volgende vijf symbolen te zien in hetzelfde rooster, enzovoort. Op die manier kan je een uitgebreide woordenschat gebruiken, zonder dat je extra pagina’s hoeft aan te maken.

Sneller communiceren
Lezers gebruiken letter- en/of woordkaarten. Onder een vakje kan ook een hele zin staan: dat maakt de communicatie een stuk sneller. Ook woordvoorspellingen – al of niet vergezeld van een bijhorend symbool – en zinsvoorspellingen verhogen de communicatiesnelheid.

Tekstverwerker
Met Mind Express 4 schrijf je heel eenvoudig zinnen en brieven. Die laat je voorlezen, bewaar je of print je. Het notitievenster is je tekstverwerker: daarin stel je zinnen en brieven samen met symbolen en/of tekst.

Cockpit voor andere programma’s
Gebruik Mind Express 4 als toetsenbord om in andere programma’s te typen. Zo kan je zelfs je volledige computer aansturen.

Bediening op maat van de gebruiker
Mind Express 4 ondersteunt verschillende mogelijkheden om vakjes te selecteren: via touchscreen, muis, trackball, hoofdsturing, oogsturing of schakelaars. De verschillende scanningswijzen maken Mind Express™ toegankelijk voor personen die slechts 1 of 2 schakelaars kunnen bedienen. De verschillende bedieningsmogelijkheden kunnen volledig afgestemd worden op de vaardigheden van de gebruiker. Zo werkt iedereen zelfstandig met Mind Express 4. Dit verhoogt de eigenwaarde en is vaak een extra motivatie om creativiteit en ontplooiing verder te ontwikkelen.

Extra mogelijkheden
Naast communicatie via symbolen en/of tekst, biedt Mind Express 4 nog een heleboel andere mogelijkheden:
• spelletjes
• oefeningen
• typen in andere programma’s
• Windows-programma’s aansturen
• muziek afspelen
• video weergeven
• diavoorstellingen met (vakantie)foto’s afspelen
• mailen en sms’en
• fotograferen met een webcam
• omgevingsbediening zoals het aan- en uitschakelen van lichten
• tv zappen
• volume van de radio aanpassen
• plannen met klok- en agendafuncties