Aap-zee-koe methode en voorleesweek

Aap-zee-koe methode

Julie De Bel ontwikkelde in kader van haar maatschappelijk project een aantal Mind Express oefeningen met de leesmethode “Aap-zee-koe” als uitgangspunt. Het aap-zee-koe leesprogramma is geschreven door Hilde Cornelis en Ilse Van Beversluys. De boeken bij de leesmethode kunnen bij Autisme Centraal vzw of bij uitgevrij Epo aangekocht worden.

De Mind Express oefeningen o.b.v. de “Aap-zee-koe” leesmethode kwam tot stand in samenwerking met hogeschool VIVES. De oefeningen zijn op woordniveau (klankzuivere drieklankwoorden) met aandacht voor:

  • begrijpend lezen,
  • auditieve ondersteuning bij het aanklikken van de plaatjes en woordbeelden,
  • visuele ondersteuning (door de letterhokjes, plaatjes, woordbeelden,…),
  • motorische eenvoud door de grootte van de vakjes en de consequente lay-out. Je kan de oefeningen uitvoeren door rechtstreeks aan te wijzen, maar ook via muis, joystick, scanning, oog- of hoofdsturing,
  • feedback bij de oefeningen.

Je kan dit bestand gratis downloaden op de Mind Express website.

Voorleesweek: 3de week van november

De 3de week van november is ook gekend als voorleesweek. Van 16 tot 24 november zet de organisatie ‘Iedereen Leest’ het belang en plezier van voorlezen in de kijker. Doorheen de jaren hebben we al enkele voorleespakketten gemaakt voor ISAAC-NL. Wil je samen ‘Sst de tijger slaapt’, ‘Het huis van Harry’ of ‘Moppereend’ lezen? Download de Mind Express paginasets en lees gezellig samen!

aap-zee-koe