Corona themakaarten

We kunnen er niet omheen, het coronavirus is al wat de klok slaat. Iedereen praat over de bizarre situatie waar we nu in zitten. Het is heel belangrijk dat iedereen mee kan praten en dat de nodige vragen gesteld kunnen worden. We hebben daarom 5 Mind Express themakaarten ter beschikking gesteld. Je kan de bestanden altijd personaliseren en er is ruimte om pictogrammen toe te voegen. Van elke kaart heb je zowel een standaardbestand als een drukklare versie voor SCORE op de Mind Express website.

Corona themakaart

Hoe kunnen we onze kinderen en volwassenen laten deelnemen aan het gesprek? Deze themakaart ondersteunt hen tijdens het dialoog en helpt om iedereen goed te informeren. Houd ze bijvoorbeeld klaar bij het jeugdjournaal. Download het standaard Mind Express bestand of de SCORE-versie.

Maatregelen Corona

Deze communicatiekaart maakt de maatregelen rond het coronavirus bespreekbaar en visueel. Zo begrijp je beter wat er van iedereen verwacht wordt. Download het standaard Mind Express bestand of de SCORE-versie.

Gezondheid themakaart

Snel de symptomen herkennen en jezelf goed verzorgen is cruciaal. Stel vragen en antwoorden met behulp van Mind Express. Hopelijk helpt deze woordenschat rond het thema “ziek zijn” jullie hierbij. Download het standaard Mind Express bestand of de SCORE-versie.

Visuele ondersteuning bij consult

Als hulpverlener kan het handig zijn om je communicatie visueel te ondersteunen. Deze communicatiekaart biedt alvast een aangrijpingspunt. De kaart staat in het teken van de griep. Je kan het bestand echter altijd aanpassen en er is ruimte om meer picto’s toe te voegen. Download het bestand hier.

Activiteiten themakaart

Nu we ons terugtrekken in ons eigen huisje of onze eigen leefgroep, komt deze communicatiekaart met activiteiten van pas! Heb je zelf leuke activiteiten binnenshuis gevonden die je wil delen? Laat het ons zeker weten, dan delen we die graag via onze Facebookpagina! Download het bestand hier.

Wij blijven bereikbaar voor vragen en ondersteuning. Heb je een algemene vraag, een supportverzoek of wil je je toestel of pc laten overnemen? Dan kan je ons zoals gewoonlijk bereiken.

informeren over het coronavirus