Oktober is OC maand!

Oktober is bewustwordingsmaand voor Ondersteunde Communicatie. Praten is niet voor iedereen evident. Maar hoe meer mogelijkheden en instrumenten er zijn om te kunnen communiceren, hoe beter. Zéker voor moeilijke thema’s.

Het is vaak (levens)belangrijk om net over die moeilijk bespreekbare of minder voor de hand liggende onderwerpen te praten. Daarom hebben we 4 themakaarten gemaakt in Mind Express 5. Je kan ze zelf aanpassen en uitbreiden maar hopelijk helpen deze jou al op weg!

Heb je nog geen Mind Express 5?

Download de gratis demo en probeer Mind Express 5 2 maanden uit.

 

Gezondheid

Themakaart gezondheid.

Aangeven waar je pijn hebt, zeggen dat je ergens last van hebt of je slecht voelt is vaak van levensbelang. Deze themakaart kan je gebruiken bij een doktersbezoek en een ziekenhuisbezoek.

Je begint met een pagina van het lichaam. Hier kan je aanduiden wààr je het over wil hebben. Eens aangeklikt, kom je nadien terecht op de specifiekere woordenschat.

> Downloaden

Emoties

Themakaart emoties.

Als je blij en gelukkig bent, deel je makkelijk je glimlach. Fijn. Maar wat als het wat minder gaat? Je hebt ruzie, je bent boos, er borrelt een frustratie op… Hoe pak je dat aan? Hoe begin je hierover te praten?

In deze themakaart hebben we naast emoji’s ook enkele voorstellen opgenomen om je gevoelens stapsgewijs te kunnen uiten.

> Downloaden

Eten, allergieën, dieetwensen

Themakaart voeding.

Lactose-intolerantie en glutenallergie worden druppelsgewijs algemene kennis. Maar daarbovenop zijn er nog heel wat andere allergieën of dieetwensen zoals een ketogeen dieet.

In deze themakaart vind je al een basis maar uiteraard kan je alles specifiek aan jouw noden aanpassen in Mind Express 5.

> Downloaden

Babbelen en gespreksstarters

Themakaart babbelen.

Babbelen, kletsen, small talk. Broodnodig maar moeilijk en wordt soms vergeten. Het is echt niet makkelijk om het ijs te breken. In zulke gevallen kan het fijn zijn om een duwtje in de rug te krijgen met een conversatiestarter. In uitgebreide woordenschatten zoals ALOHA en SCORE kan je dit al terugvinden en nu dus ook als gratis themakaart in Mind Express 5.

> Downloaden

Online infosessie en opleiding

We organiseren op 16 oktober een gratis online infosessie over Mind Express 5. Je kan ook deelnemen aan betalende opleidingen. Zo organiseren we een basiscursus op 22 oktober en 19 november, alsook een vervolgopleiding op 27 november. Schrijf je in op onze opleidingspagina.

 

Themakaart gezondheid.