Over ons

Spreken is goud. Ieders persoonlijkheid en vrijheid begint bij de mogelijkheid om te kunnen zeggen wat hij of zij wil, voelt en denkt. We all have a voice. Helaas is spreken niet voor iedereen evident. Bij Jabbla streven we ernaar om oplossingen aan te reiken voor zij die zich niet of moeilijk kunnen uitdrukken. Wij zijn gespecialiseerd in ondersteunende hulpmiddelen op vlak van spraaktechnologie. Hierbij vertrekken we altijd vanuit de behoeften van de gebruiker. Zij zijn onze inspiratie en voor hen gaan we tot het uiterste. Met onze hulpmiddelen willen we een brug vormen tussen de gebruiker en zijn/haar omgeving.

Aan onze technologie gingen heel wat onderzoek en testen vooraf. Dankzij suggesties en gebruikerservaringen kunnen onze producten continu blijven evolueren. Hier vloeit ook onze focus op taalontwikkeling uit voort. Samen met taalexperten en universitaire wetenschappers geven we digitale vorm aan de nieuwste communicatiestrategieën. Dit maakt het voor ons mogelijk om kant-en-klare oplossingen aan te bieden.

De geschiedenis van onze technologie gaat terug tot 1984. Aan de Universiteit Gent werd de eerste spraakcomputer ontwikkeld voor de 20-jarige Marleen. Als stap naar meer zelfstandigheid wilden haar ouders dat ze zelf kon communiceren. Dankzij de BLISS-stem, haar eerste spraakcomputer, is dit realiteit geworden.

In de jaren nadien volgden de aanvragen voor op maat gemaakte spraakcomputers mekaar op. Om aan deze vraag te kunnen blijven beantwoorden, is de software Mind Express ontwikkeld. De combinatie van communicatiesoftware met een spraakcomputer betekent voor velen een enorme vooruitgang.

In 2004 kregen we de vraag of onze spraaktechnologie ook ingezet kon worden voor personen met dyslexie. Om de voorleessoftware toe te spitsen op spelling- en schrijfproblemen zijn we een nauwe samenwerking met Eureka Onderwijs aangegaan. Eureka is expert op gebied van leerstoornissen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van SprintPlus.
Meer dan een decennium later, blijft de gebruiker centraal staan. Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? We kijken uit naar jouw bericht.

Laughing man with Tellus 5.

We horen graag van jou

Heb je een vraag over onze software of spraakcomputers, heb je nood aan technische ondersteuning of wil je een offerte aanvragen? Geef ons gerust een seintje!

Contacteer ons