Dimi, onze Tellus dj

Dimi gebruikt al jarenlang de Tellus 5, gemonteerd op zijn rolstoel. Hij gebruikt een letterkaart met aanpasbare woordvoorspelling waardoor zijn communicatie efficiënt verloopt. Hij kan zeggen wat hij wil, wanneer hij het wil en tegen wie. Hij kan makkelijk een mailtje of een smsje sturen naar vrienden, Facebookberichten posten of face-to-face praten met zijn ouders. De Tellus 5 opent vele deuren voor hem, letterlijk en figuurlijk.

Dimi kan gaan waar hij wil. Dankzij zijn spraakcomputer heeft hij een enorme zelfstandigheid. Zo kan hij de lichten bedienen, de deuren en het tuinhekje openen en sluiten, e.d. Hij kan eens alleen thuis zijn, zijn ouders weten dat hij buiten en binnen kan. Hij kan ook gerust alleen op pad. Een aantal jaar geleden kreeg Dimi onderweg een lekke band met zijn rolstoel. Dankzij een reddende sms via zijn Tellus 5 hebben zijn ouders hem kunnen depanneren.

Het is zo mooi om te zien wat Tellus 5 in de ondernemende Dimi naar boven haalt. Zo dj’t hij iedere week bij het lokale rusthuis. In tegenstelling tot andere dj’s maakt hij hiervoor geen gebruik van draaitafels of platen. Hij heeft zijn Tellus 5 met Mind Express omgevormd tot zijn eigen draaitafel. Hij heeft er ontzettend veel muziek op staan en dankzij voorgeprogrammeerde knoppen kan hij het vlot bedienen. Fantastisch om te zien hoe Dimi en zijn trouwe publiek iedere keer iets hebben om naar uit te kijken.