SCORE

SCORE is een symbolenwoordenschat die meegroeit met de taalontwikkeling van de gebruiker. Je kan er dus al vanaf jonge leeftijd mee beginnen werken. Dankzij een vaste kernwoordenschat en een uit te breiden randwoordenschat gebruik je SCORE op jouw maat. Deze symbolenwoordenschat is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Keulen en werkt in Mind Express.

Uit onderzoek is gebleken dat we ongeveer 200 kernwoorden hebben. Deze maken 80 % van de gesproken taal uit. SCORE is uniek omdat de kernwoordenschat steeds zichtbaar en overzichtelijk is. De kernwoorden staan handig georganiseerd rondom de aanpasbare en uitbreidbare themawoordenschat. De communicatiekaarten bieden zowel kernwoorden aan als basis, als een randwoordenschat om uit te breiden. De bedoeling is dat je steeds je zinnen opbouwt vanuit die kern. De randwoordenschat evolueert mee met de gebruiker. Zo kan je onder ‘Kletsen’ zelf nieuwe woorden toevoegen die typisch zijn voor jou! Hoewel de kaart dus uitbreidt, blijven structuur, kleurencode en positie behouden. Alles wat je ervoor geleerd hebt, staat nog daar waar je het verwacht. Dit is enorm handig tijdens het modelleren (waarbij ouders en begeleiders als “model” dienen).

In SCORE zelf kan je de layout veranderen. Op die manier kan je in 4 stappen opbouwen van een versie 500 symbolen, naar 2000, naar de uitgebreide en uiteindelijk de volledige versie (3500 symbolen) van SCORE. De mini-SCORE (500) is ook gratis beschikbaar in Mind Express 5 als je wil bekijken of SCORE iets voor jou is.

De SCORE handleiding vind je op onze supportpagina onder FAQ.

Nederlandse versie van SCORE.

Taalontwikkeling

Randwoordenschat groeit mee met de taalontwikkeling van de gebruiker.

Intuïtief

De kernwoorden staan handig georganiseerd rondom de aanpasbare en uitbreidbare themawoordenschat.

Motorplanning

Hoewel de kaart uitbreidt, blijven structuur, kleurencode en positie behouden.

Digitaal én papier

Gebruik SCORE waar en wanneer je wil.

SCORE voor schakelaars en oogsturing

De 2-stapsversie van SCORE werd ontwikkeld om de woordenschat meer toegankelijk te maken voor personen met motorische, cognitieve en/of visuele uitdagingen. Deze organisatie van de SCORE-woordenschat werd ontwikkeld dankzij de therapeuten van Heder. Concreet zijn er maximaal 30 pictogrammen per pagina. Dit creëert mogelijkheden voor de bediening via schakelaars en/of oogsturing. De 2-staps versie is steeds inbegrepen wanneer je een SCORE-pakket besteld.

Papieren versie SCORE

Naast een digitale versie, bestaat SCORE ook uit papieren materiaal. Je kan de papieren versie bijvoorbeeld gebruiken om op te starten met SCORE. Papier werkt vaak laagdrempelig en ook handig om te modelleren tijdens spel en therapie. Zo kan je de bladen als placemat gebruiken, op een tafelblad kleven, gelamineerd meenemen naar het zwembad … Op die manier is taal echt overal! Het papieren SCORE-pakket (v2.0) bestaat uit:

 • A4 communicatiekaart met 48 vakjes (40 kernwoorden).
 • A3 communicatiekaart met 154 vakjes (40 kernwoorden).
 • A3 communicatiekaart met 154 vakjes (111 kernwoorden): school- en thuisversie.
 • Communicatieklapper met keuze uit 242 vakjes (156 kernwoorden) of 336 vakjes (200 kernwoorden) rond een dynamische randwoordenschat in het midden van de map.

De A4- en A3-bladen kunnen gedownload worden op de Mind Express website. Op die manier kan je binnen Mind Express de kaarten aanpassen aan de noden van de individuele gebruiker of de randwoordenschat in het middenvak wijzigen.

Je kan het pakket ook combineren met een wallpaper. De A0 en A1 muurkaart is uit stevig materiaal gemaakt waardoor je het kan ophangen aan de muur. Je kan ze zelfs als speelmat of als tafellaken gebruiken! Zo creëer je extra mogelijkheden om SCORE te gebruiken én om te modelleren. Kies het formaat dat je wil (A0 of A1) en het aantal symbolen (154 of 242):

 • A0-formaat met de 154 symbolen (schoolversie met 111 kernwoorden zoals de A3-placemat).
 • A0-formaat met de 242 symbolen (zoals de binnenzijde van de communicatieklapper met 156 kernwoorden).
 • A1-formaat met de 154 symbolen (schoolversie met 111 kernwoorden zoals de A3-placemat).
 • A1-formaat met de 242 symbolen (zoals de binnenzijde van de communicatieklapper met 156 kernwoorden).

Vraag ernaar bij jouw dichtstbijzijnde verdeler of contacteer ons.

Op school, tijdens het spelen of in bad?

Naast de digitale versie in Mind Express bestaat er ook een papieren versie van SCORE. Zo kan je SCORE gebruiken waar en wanneer je wil. De SCORE-woordenschat is betalend maar er is een gratis testperiode van 30 dagen. Bovendien kan je in Mind Express 5 de mini-SCORE 500 terugvinden bij de standaard kant-en-klare bestanden in Mind Express 5. Vermeld ook of je SCORE wil gebruiken op Mind Express 4 of Mind Express 5. SCORE 2.0 is bijvoorbeeld enkel compatibel met Mind Express 5.

Bestel SCORE Gratis 30 dagen proberen

Combineer SCORE met Tellus 5

 • Groot scherm voor een makkelijke bediening.
 • Klaar voor taalontwikkeling.
 • Krachtige computer voor multimedia.
Lees meer