SCORE

SCORE is een symbolenwoordenschat die meegroeit met de taalontwikkeling van de gebruiker. Je kan er dus al vanaf jonge leeftijd mee beginnen werken. Dankzij een vaste kernwoordenschat en een uit te breiden randwoordenschat gebruik je SCORE op jouw maat. Deze symbolenwoordenschat is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Keulen en werkt in Mind Express.

De high-tech bladenset is opgebouwd uit een gereduceerde set met zo’n 400 kernwoorden, een set met 1200 woorden tot de uitgebreidere versie met ongeveer 2500 woorden.

Uit onderzoek is gebleken dat we ongeveer 200 kernwoorden hebben. Deze maken 80 % van de gesproken taal uit. In SCORE is de kernwoordenschat steeds zichtbaar en overzichtelijk. De kernwoorden staan handig georganiseerd rondom de aanpasbare en uitbreidbare themawoordenschat. De communicatiekaarten bieden zowel kernwoorden aan als basis, als een randwoordenschat om uit te breiden. De bedoeling is dat je steeds je zinnen opbouwt vanuit die kern. De randwoordenschat evolueert mee met de gebruiker. Hoewel de kaart dus uitbreidt, blijven structuur, kleurencode en positie behouden. Alles wat je ervoor geleerd hebt, staat nog daar waar je het verwacht. Dit is enorm handig tijdens het modelleren (waarbij ouders en begeleiders als “model” dienen).

De SCORE handleiding vind je op onze supportpagina onder FAQ.

Nederlandse versie van SCORE.

Taalontwikkeling

Randwoordenschat groeit mee met de taalontwikkeling van de gebruiker.

Intuïtief

De kernwoorden staan handig georganiseerd rondom de aanpasbare en uitbreidbare themawoordenschat.

Motorplanning

Hoewel de kaart uitbreidt, blijven structuur, kleurencode en positie behouden.

Digitaal én papier

Gebruik SCORE waar en wanneer je wil.

SCORE voor schakelaars en oogsturing

De 2-stapsversie van SCORE werd ontwikkeld om de woordenschat meer toegankelijk te maken voor personen met motorische, cognitieve en/of visuele uitdagingen. Deze organisatie van de SCORE-woordenschat werd ontwikkeld dankzij de therapeuten van Heder. Concreet zijn er maximaal 30 pictogrammen per pagina. Dit creëert mogelijkheden voor de bediening via schakelaars en/of oogsturing. De 2-staps versie is steeds inbegrepen wanneer je een SCORE-pakket besteld.

Papieren versie SCORE

Naast een digitale versie, bestaat SCORE ook uit papieren materiaal. Je kan de papieren versie bijvoorbeeld gebruiken om op te starten met SCORE. Papier werkt vaak laagdrempelig en ook handig om te modelleren tijdens spel en therapie. Zo kan je de bladen als placemat gebruiken, op een tafelblad kleven, gelamineerd meenemen naar het zwembad … Op die manier is taal echt overal! Het papieren SCORE-pakket bestaat uit:

 • A4 communicatiekaart met 48 vakjes (40 kernwoorden).
 • A3 communicatiekaart met 140 vakjes (40 kernwoorden).
 • A3 communicatiekaart met 140 vakjes (108 kernwoorden).
 • Communicatieklapper met 200 kernwoorden rond een dynamische randwoordenschat in het midden van de map.

De A4- en A3-bladen kunnen gedownload worden op de Mind Express website. Op die manier kan je binnen Mind Express de kaarten aanpassen aan de noden van de individuele gebruiker of de de randwoordenschat in het middenvak wijzigen.

Je kan het pakket ook combineren met een wallpaper. De A0 en A1 muurkaart is uit stevig materiaal gemaakt waardoor je het kan ophangen aan de muur. Je kan ze zelfs als speelmat of als tafellaken gebruiken! Zo creëer je extra mogelijkheden om SCORE te gebruiken én om te modelleren. Kies het formaat dat je wil (A0 of A1) en het aantal symbolen (140 of 336):

 • A0-formaat met de 140 symbolen (zoals de A3-placemat).
 • A0-formaat met de 336 symbolen (zoals de binnenzijde van de SCORE-kaft).
 • A1-formaat met de 140 symbolen (zoals de A3-placemat).
 • A1-formaat met de 336 symbolen (zoals de binnenzijde van de SCORE-kaft).

Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde verdeler of contacteer ons.

Op school, tijdens het spelen of in bad?

Naast de digitale versie in Mind Express bestaat er ook een papieren versie van SCORE. Zo kan je SCORE gebruiken waar en wanneer je wil. De SCORE-woordenschat is betalend maar er is een gratis testperiode van 30 dagen.

Bestel SCORE Gratis 30 dagen proberen

Combineer SCORE met Tellus 5

 • Groot scherm voor een makkelijke bediening.
 • Klaar voor taalontwikkeling.
 • Krachtige computer voor multimedia.
Lees meer