Woordenschatten

Bouw zelf communicatiekaarten in Mind Express of importeer kant-en-klare woordenschatten. Wanneer je een eigen bestand maakt, vertrek je vaak van de nabije omgeving. Favoriete personen, speelgoed, boeken, films en series, eten, plaatsen, enz. mogen zeker niet ontbreken! We praten immers het liefst over wat ons nauw aan het hart ligt.

Je kan heel wat inspiratie halen uit de bestanden op de Mind Express website. Deze website is volledig voor en door Mind Express gebruikers. Je kan er gratis communicatiebestanden downloaden en eigen bestanden uploaden.

Mind Express website

Mind Express community

Deze website is volledig voor en door Mind Express gebruikers. Je kan er themakaarten, woordenschatten, spelletjes, e.d. uploaden en downloaden.

Bezoek MindExpress.be

Communicatiekaarten evolueren constant. Je kan altijd nog een woord of een nieuw thema toevoegen. Hoewel het natuurlijk loont, heb je soms toch het gevoel dat je achter de feiten aan holt. Zelfs met de beste voorbereiding en zorg ontbreekt er soms toch iets. Zo zal je bij een themakaart voor het bezoekje aan de dierentuin het belangrijkste gespreksonderwerp maar vergeten zijn… het ijsje!

Vorig jaar bleek dat enkel de spraakcomputer niet meer voldoende was. Juul wil graag zoveel vertellen! En ik moest alles zelf in het communicatiebestand toevoegen. Juuls denkpatroon gaat veel sneller en hij ontwikkelt zoveel woorden in zijn hoofd dat ik het niet kan volgen. Juul is dol op letters en met behulp van SCORE kan hij zelf woordjes schrijven en zinnen maken, hij is enorm geïnteresseerd in taal. Met de kernwoorden en de randwoorden kun je alle taal die iemand nodig heeft, maken. – Marleen Nulens-Zeeuwen over haar zoontje Juul (11 jaar)

Dit is één van de redenen om een kant-en-klare woordenschat uit te proberen. Deze bieden vaak het beste van twee werelden. Enerzijds zijn ze opgebouwd uit wetenschappelijke en praktische inzichten van taalexperten en zit er een logische opbouw in. Anderzijds kan je de kaart nog steeds makkelijk personaliseren in Mind Express.

Afhankelijk van de noden en talenten kan je de keuze maken uit een symbolenwoordenschat of een tekstgebaseerde woordenschat. Wil je een symbolenwoordenschat met een heel praktische benadering of een waarbij je van symbolen tot geletterdheid kan evolueren?

Informeer je, bespreek de opties met je spraaktherapeut of logopedist en probeer de woordenschatten uit. ALOHA, PODD en SCORE zijn betalend maar kan je 30 dagen gratis uitproberen, Amego is gratis.