ALOHA

ALOHA is een Nederlandstalige kant-en-klaar symbolenwoordenschat voor kinderen en jongeren die niet of nauwelijks kunnen spreken. Er is een starterswoordenschat (ALOHA 1) waarbij kinderen stapsgewijs hun bedoelingen en intenties leren uiten. Met de variant voor gevorderden (ALOHA 2) zijn ze in staat om zich volledig uit te drukken tot vragen stellen en grapjes maken toe.

Binnen ALOHA wordt gebruik gemaakt van een combinatie van kernwoordenschat (veelgebruikte woorden) met randwoordenschat (inhoudswoorden). De kernwoordenschat is verzameld op een vaste plaats en snel toegankelijk. De randwoordenschat is opgedeeld in woordsoorten: persoonlijke voornaamwoorden, werkwoorden, voorzetsels, lidwoorden, bijvoeglijke naamwoorden/bijwoorden en zelfstandige naamwoorden.

ALOHA is beschikbaar in een Nederlandse of een Vlaamse versie. De ALOHA handleiding vind je op onze supportpagina onder FAQ.

ALOHA

Kern & rand

Statische kernwoordenschat en geordende randwoordenschat.

Beginner en gevorderd

Kinderen kunnen stapsgewijs opbouwen met ALOHA 1 naar ALOHA 2.

Wetenschap en praktijk

Ontwikkeling op basis van de ervaringen van taal- en spraaktherapeuten.

Mee met z'n tijd

Typische hedendaagse woorden, video's afspelen en spelletjes spelen.

Ontwikkeld vanuit wetenschap en praktijk

ALOHA is ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring van de taal- en spraaktherapeuten en de logopedisten van de peuter- en kinderrevalidatie op de Sint-Maartenskliniek in Nijmegen, Nederland. ALOHA is geschikt voor kinderen met motorische, cognitieve en/of visuele beperkingen. Door een slimme, consequente indeling is het voor een kind mogelijk om met maximaal 30 (in ALOHA 1) of 50 (in ALOHA 2) symbolen per blad een oneindig aantal boodschappen te formuleren.

Bestel ALOHA Probeer 30 dagen gratis

Combineer ALOHA met Vibe

  • Grote vakken met veel bedieningsopties
  • Meegroeiende symbolencommunicatie
  • Ideaal voor multimedia
Lees meer