Gebruik Messenger en Whatsapp in Mind Express of download de unieke C-Tru app

Messenger en Whatsapp

Meer dan ooit beseffen we hoe belangrijk onze sociale contacten zijn. Gelukkig leven we in een tijd waarbij je niet dichtbij moet zijn om je vrienden en familie te horen. Sinds de Mind Express 5 update van september zijn onze sociale media uitgebreid. Heb je Whatsapp en Facebook Messenger al eens uitgeprobeerd in Mind Express 5?

Gebruik Whatsapp en Facebook Messenger voor Mind Express 5 om te chatten. Verstuur leuke foto’s of beantwoord een bericht met een emoji en een goedgeplaatste GIF. Met de Messenger app kan je bovendien ook audio- en videobellen.

Messenger NL screengrab

C-Tru: maak je Tellus transparant

Sinds juni kan je de Tellus (i)6 uitproberen en bestellen. Met de nieuwe Tellus kan je sneller werken, geniet je van een zuiver geluid en is het meeleesscherm verbeterd – ook buiten in het herfstzonnetje. Bovendien biedt de Tellus (i)6 enkele revolutionaire oplossingen voor rolstoelgebruikers.

Een spraakcomputer die gemonteerd is op een rolstoel, brengt extra uitdagingen teweeg. Eén daarvan hebben we opgelost met de TiltCam. Een andere is dat je spraakcomputer soms je zicht belemmert. Je ziet dus niet steeds wat je tegenkomt tijdens het rijden. Heel vervelend! Daarom hebben we C-Tru ontwikkeld. Dankzij deze applicatie kan de persoon in een rolstoel altijd zien wat er voor zich gebeurt. Het laat je toe om door je Tellus te kijken. Kortom, maak je Tellus transparant, zonder dat hij verdwijnt. Je kan de Mind Express-app voor de Tellus gratis downloaden via onze website.

See through app Tellus 6.

Behoud volledige controle over je computer

Behoren filmpjes bingewatchen of Wikipedia uitpluizen tot je favoriete tijdsbesteding? Kennen programma’s zoals Word en Excel geen geheimen voor jou? Behoud volledige controle over je (spraak)computer met alternatieve bediening. Gebruik het uitgebreide toetsenbord KeyVit voor scanning.

Soms heb je enkel nood aan een uitgebreid toetsenbord. Met de KeyVit applicatie hoef je geen licentie Mind Express aan te schaffen, maar verkrijg je wel controle over je computer.

Hoe dan?
Door KeyVit heb je zowel een toetsenbord met woordvoorspelling als muiscontrole. Hierdoor kan je de muis op je scherm vrij bewegen met jouw schakelaar(s). Zo zijn er verschillende opties:

  • Met vizier kan je m.b.v. pijltjes in 4 richtingen navigeren.
  • Gebruik “down-right” om in 2 richtingen te werken. Eerst ga je van boven naar beneden. Na een klik met je schakelaar ga je van links naar rechts.
  • Werk in kwadranten met radar. Je ziet een aftellende klok en je klikt wanneer je die richting uit wil.

Heb je Mind Express? Dan kan je KeyVit gratis downloaden. Heb je geen Mind Express en heb je enkel KeyVit nodig? Dan kan je dit als een aparte app, los van Mind Express, aankopen. Contacteer ons voor meer informatie.

Postkaarten maken in Mind Express

Er komen heel wat heuglijke dagen aan: Halloween, Sinterklaas en Kerstmis. Maak die dagen extra feestelijk door bijvoorbeeld je eigen postkaart te maken in Mind Express. Dit gratis bestand voor zowel Mind Express 4 als 5 legt je uit hoe je hiermee aan de slag gaat.

Het bestand is in het Engels, maar upload gerust je eigen Nederlandse bestand om anderen te helpen.